Κωδικός καταλόγου: 9110155
ISBN: 978-960-01-1100-6
1η έκδοση, Ιούλιος 2006
17 x 24
σελ. 287

Γεράσιμος Μαρκαντωνάτος

Ηροδότου Ιστορίες

για την Α΄ Γυμνασίου

Εκδόσεις: Gutenberg

Τιμή καταλόγου: €10,80
Τιμή: €9,72 και δωρεάν αποστολή εντός Αττικής
Κερδίζετε: €1,08 (10%)


Περίληψη

Στο βιβλίο προτάσσεται σύντομη αλλά περιεκτική εισαγωγή στον Ηρόδοτο και στο έργο του και ακολουθεί ερμηνευτική προσέγγιση των διδακτέων ενοτήτων, όπου συζητούνται με επαγωγικό τρόπο τα σημαντικότερα πραγματολογικά, νοηματικά, αισθητικά και μεθοδολογικά στοιχεία του κειμένου. Περιέχονται απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις και διαθεματικές εργασίες που περιλαμβάνονται στο βιβλίο του Μαθητή όσο και σ' αυτό του Εκπαιδευτικού. Δίνονται επίσης πρόσθετες ασκήσεις ανοικτού και κλειστού τύπου για την καλύτερη εμπέδωση της ύλης, και στο τέλος μερικά δείγματα Κριτηρίου Αξιολόγησης Μαθητών.

Περιεχόμενα

Πρόλογος || Επιλογή βιβλιογραφίας || Σύντομη εισαγωγή: Αρχαία ελληνική ιστοριογραφία: από τις αρχές ως τον Ηρόδοτο, Το έργο του Ηροδότου. Η ιστορική του μέθοδος, Για τη διδακτική αξιοποίηση του Ηροδότου, Διδακτικοί στόχοι || Ερμηνευτική προσέγγιση των διδακτέων ενοτήτων: ΕΝΟΤΗΤΑ 1/ Ο συγγραφέας και το έργο του - οι αιτίες της ελληνοπερσικής αναμέτρησης, ΕΝΟΤΗΤΑ 2 / Κροίσος και Σόλων, ΕΝΟΤΗΤΑ 3 / Κροίσος και Κύρος, ΕΝΟΤΗΤΑ 4 / Η χώρα και ο Νείλος - επιτεύγματα των Αιγυπτίων, ΕΝΟΤΗΤΑ 5 / Περίεργα έθιμα - ιερά ζώα και άλλα αξιοπρόσεκτα, ΕΝΟΤΗΤΑ 6 / Τα μνημεία της Αιγύπτου, ΕΝΟΤΗΤΑ 7 / Το δαχτυλίδι του Πολυκράτη, ΕΝΟΤΗΤΑ 8 / Οι Πέρσες αρχηγοί συζητούν για το καλύτερο πολίτευμα, ΕΝΟΤΗΤΑ 9 / Ο Ηρόδοτος ως γεωγράφος - Μακεδόνες - Ιωνική επανάσταση, ΕΝΟΤΗΤΑ 10 / Πριν από τη μάχη στον Μαραθώνα, ΕΝΟΤΗΤΑ 11 / Η μάχη του Μαραθώνα, ΕΝΟΤΗΤΑ 12 / Διάλογος τους Ξέρξη με τον Δημάρατο, ΕΝΟΤΗΤΑ 13 / Η μάχη των Θερμοπυλών (Μέρος Α΄), ΕΝΟΤΗΤΑ 13 / Η μάχη των Θερμοπυλών (Μέρος Β΄), ΕΝΟΤΗΤΑ 14 / Πριν από τη ναυμαχία, ΕΝΟΤΗΤΑ 15 / Η ναυμαχία της Σαλαμίνας, ΕΝΟΤΗΤΑ 16 / Μετά τη ναυμαχία - Το φρόνημα των Αθηναίων, ΕΝΟΤΗΤΑ 17 / Η μάχη των Πλαταιών - Το τέλος της Ιστορίης || Εργασίες για τη συνολική θεώρηση του έργου || Μερικά δείγματα κριτηρίων || Συμπληρωματικές ερωτήσεις σε κάθε ενότητα

Παρατηρήσεις

ΠΡΟΤΥΠΗ ΣΕΙΡΑ ΒΙΒΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΩΝ
Διεύθυνση σειράς: ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΑΡΚΑΝΤΩΝΑΤΟΣ

Στη σειρά αυτή περιλαμβάνονται βιβλία-βοηθήματα, έγκυρα και πλήρη, για τη διδακτική στήριξη των νέων μαθητικών εγχειριδίων του Γυμνασίου.

Κάθε βιβλίο περιέχει:
* Αναλυτική παρουσίαση της ύλης κάθε διδακτέας ενότητας με επαγωγική και εποπτική μέθοδο, στηριγμένη στις σύγχρονες αρχές της διαθεματικής διδασκαλίας.
* Διεξοδικές επεξηγήσεις και διαφωτιστικά σχόλια για οποιοδήποτε θέμα ή ακόμη παράλληλο υλικό που δίνεται σε κάθε ενότητα, με κύριο σκοπό να καταστήσει το μάθημα εύληπτο αλλά και ελκυστικό για διδάσκοντες και διδασκομένους.
* Σαφείς και πλήρεις απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις και διαθεματικές εργασίες τόσο του βιβλίου του Μαθητή όσο και του βιβλίου του Εκπαιδευτικού που το συνοδεύει.
* Συμπληρωματικές ασκήσεις ανοικτού και κλειστού τύπου όλων των ειδών για εμπέδωση της ύλης.
*Δείγματα Κριτηρίου Αξιολόγησης Μαθητών.

'Αλλοι τίτλοι του ίδιου συγγραφέα