Κωδικός καταλόγου: 9110322
ISBN: 978-960-01-1098-0
1η έκδοση, Ιούνιος 2006
17 x 24
σελ. 444

Ζαχαρίας Λιγνός, Γεράσιμος Μαρκαντωνάτος

Αναγνώσεις Λογοτεχνικών Κειμένων, Α΄ Γυμνασίου

Εκδόσεις: Gutenberg

Τιμή καταλόγου: €11,95
Τιμή: €10,76 και δωρεάν αποστολή εντός Αττικής
Κερδίζετε: €1,20 (10%)


Περίληψη

Στο βιβλίο αυτό επιχειρείται ερμηνευτική προσέγγιση των κειμένων που περιέχονται στο σχολικό βιβλίο. Δίνονται επίσης πραγματολογικές, γραμματολογικές και βιβλιογραφικές πληροφορίες και ό,τι άλλο χρειάζεται για την καλύτερη κατανόηση και βίωση των κειμένων. Περιέχονται τέλος οι απαντήσεις στις ερωτήσεις και εργασίες των βιβλίων Μαθητή και Εκπαιδευτικού, καθώς και οι σχετικές απαντήσεις στις διαθεματικές δραστηριότητες.

Περιεχόμενα

Προλεγόμενα || ΕΝΟΤΗΤΕΣ / Ο άνθρωπος και η φύση: Πόλη - ύπαιθρος, Λαογραφικά, Οικογενειακές σχέσεις, Θρησκευτική ζωή, Εθνική ζωή, Παλαιότερες μορφές ζωής, Ταξιδιωτικά κείμενα, Η αποδημία - Ο καημός της ξενιτιάς - Ο ελληνισμός - Έξω από τα σύνορα - Τα μικρασιατικά - Οι πρόσφυγες, Αθλητισμός, Η αγάπη για τους συνανθρώπους μας - Οι φιλικοί δεσμοί - Η αγάπη, Η βιοπάλη - Το αγωνιστικό πνεύμα του ανθρώπου, προβλήματα της σύγχρονης ζωής, Οι φίλοι μας τα ζώα || Κριτήριο αξιολόγησης || Ευρετήρια

Παρατηρήσεις

ΠΡΟΤΥΠΗ ΣΕΙΡΑ ΒΙΒΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΩΝ
Διεύθυνση σειράς: ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΑΡΚΑΝΤΩΝΑΤΟΣ

Στη σειρά αυτή περιλαμβάνονται βιβλία-βοηθήματα, έγκυρα και πλήρη, για τη διδακτική στήριξη των νέων μαθητικών εγχειριδίων του Γυμνασίου.

Κάθε βιβλίο περιέχει:
* Αναλυτική παρουσίαση της ύλης κάθε διδακτέας ενότητας με επαγωγική και εποπτική μέθοδο, στηριγμένη στις σύγχρονες αρχές της διαθεματικής διδασκαλίας.
* Διεξοδικές επεξηγήσεις και διαφωτιστικά σχόλια για οποιοδήποτε θέμα ή ακόμη παράλληλο υλικό που δίνεται σε κάθε ενότητα, με κύριο σκοπό να καταστήσει το μάθημα εύληπτο αλλά και ελκυστικό για διδάσκοντες και διδασκομένους.
* Σαφείς και πλήρεις απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις και διαθεματικές εργασίες τόσο του βιβλίου του Μαθητή όσο και του βιβλίου του Εκπαιδευτικού που το συνοδεύει.
* Συμπληρωματικές ασκήσεις ανοικτού και κλειστού τύπου όλων των ειδών για εμπέδωση της ύλης.
*Δείγματα Κριτηρίου Αξιολόγησης Μαθητών.

'Αλλοι τίτλοι του ίδιου συγγραφέα