Κωδικός καταλόγου: 402401
ISBN: 978-960-402-401-8
1η έκδοση, Δεκέμβριος 2011
26 x 25
σελ. 143

Ηλίας Μακρής

MADE IN GREECE

Εκδόσεις: Τυπωθήτω

Τιμή καταλόγου: €21,40
Τιμή: €19,26 και δωρεάν αποστολή εντός Αττικής
Κερδίζετε: €2,14 (10%)


Περίληψη

Το MADE IN GREECE είναι μία συλλογή από γελοιογραφίες που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα Η Καθημερινή και το περιοδικό Κ της κυριακάτικης έκδοσής της.
Περιλαμβάνει σκίτσα που έγιναν τις πρώτες ημέρες της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου (τέλος του 2009) μέχρι την παράδοση της πρωθυπουργίας στον Λουκά Παπαδήμο (μέσα Νοεμβρίου του 2011).
Η κρισιμότητα αυτής της περιόδου στην Ελλάδα, με παγκόσμιο αντίκτυπο, δεν άφησε το περιθώριο πολυθεματικού σχολιασμού της επικαιρότητας.
Με μικρή εξαίρεση την περιβαλλοντική καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού, την Αραβική ʼνοιξη και το πυρηνικό ατύχημα στη Φουκουσίμα, το περιεχόμενο του λευκώματος αυτού είναι καθαρά ελληνοκεντρικό.
Η τοποθέτηση των σκίτσων έχει γίνει με τη χρονολογική σειρά των γεγονότων. Οι γελοιογραφίες έχουν επιλεγεί με βασικό κριτήριο τη διαχρονικότητα και τη δυνατότητά τους να «διαβάζονται» χωρίς την υπενθύμιση της επικαιρότητας που τις προκάλεσε. Επιδίωξή μου, με την έκδοση αυτού του λευκώματος, είναι να γίνει μία διαφορετική καταγραφή των ιστορικών στιγμών εκείνης της περιόδου, που να αντισταθμίζει, κατά το δυνατόν, τον ζόφο των ημερών αυτών με ένα χαμόγελο, καμιά φορά πικρό, αλλά χαμόγελο.

'Αλλοι τίτλοι του ίδιου συγγραφέα